Ervaringen van anderen

‘Het gaf me ruimte en rust dat ik er niet alleen voor stond!’

‘Mijn man kreeg in maart een herseninfarct en verbleef vijf maanden in de kliniek van Revalidatie Friesland in Beetsterzwaag. In die periode kon ik nog niets zelf regelen voor zijn thuiskomst omdat mijn man zich daarvoor eerst in een ‘stabiele eindsituatie’ moest bevinden. Toen het echter zover was had ik heel weinig tijd om woningaanpassingen, vervoer, rolstoel, scootmobiel, vervoer, dagbesteding, personenalarmering, Wmo aanvragen en andere praktische zaken te regelen. Bovendien viel het ontslag uit de kliniek midden in de vakantieperiode. Ik ben begonnen met regelen, heb heel veel gebeld maar kwam erin om. Doordat Chantal heel veel regelzaken en aanvragen van mij heeft overgenomen kreeg ik weer lucht. Eindelijk kreeg ik weer ruimte om er voor mijn man te zijn en kon ik mij weer concentreren op zijn herstel en thuiskomst.
Chantal is doortastend en weet als mantelzorgmakelaar meer voor elkaar te krijgen dan mij gelukt zou zijn. Ik voelde mij erg gesteund in deze moeilijke en emotionele periode.’

I.v.Z. uit Parrega

 

‘We zijn echt superblij, zonder Chantal hadden we dit nooit gered!’


Mevrouw Dees kreeg 20 jaar geleden Multiple Sclerose (MS).  Ruim een jaar geleden nam de familie Dees contact op met hun gemeente in verband met aanpassingen in huis die vanwege de ziekte van mevrouw Dees dringend nodig geworden waren.  Het ging om het creëren van  een slaapkamer en een badkamer op de begane grond en een hoog-laagsysteem in de keuken. De familie Dees deed een beroep op de WMO, maar kwam er met de gemeente niet uit en schakelde daarom Chantal Prins van Mantelzorgzaken in.

“De gemeente bleek een hele andere visie te hebben dan wij. Een traplift zou in onze situatie ook voldoen en een verbouwing zou niet nodig zijn. Daar keken wij heel anders tegenaan. De communicatie verliep stroef en er dreigde een patstelling te ontstaan. Dat veranderde toen Chantal bij onze zaak betrokken raakte. Nu investeren in een traplift terwijl op een later tijdstip een meer ingrijpende verbouwing plaats zou moeten vinden, zou niet zinvol zijn, zo luidde haar stelling. Ze wist de vinger op de zere plek te leggen en het lukte haar ook snel om het gesprek met de gemeente op een constructieve manier aan te gaan. Alles is inmiddels rond, de verbouwing vindt deze zomer plaats. We zijn echt superblij, zonder Chantal hadden we dit nooit gered!”

                                                                                                                                                            Familie Dees

 

‘Had ik eerder geweten van het bestaan van een mantelzorgmakelaar, dan had ik direct bij Chantal aangeklopt’

In een klap veranderde het leven van 19-jarige Sylvan Canrinus en zijn ouders toen hij in oktober 2017 betrokken raakte bij een motorcrossongeluk, waarbij hij een dwarsleasie opliep. In de periode na het ongeluk moesten er heel veel praktische zaken geregeld worden.

S.Canrinus, moeder van Sylvan: “Aanpassing van de slaapkamer en douche, diverse voorzieningen, vervoer dit zijn nog maar een paar dingen uit een lange lijst. Voor organisaties zoals het gemeentelijk WMO-loket en het gebiedsteam was Sylvan door zijn jonge leeftijd ‘een bijzonder geval’, wat tot gevolg had dat men er zich geen raad mee wist. En dus werden wij voor ons gevoel van het kastje naar de muur gestuurd, werden we vaak niet teruggebeld waardoor het eindeloos duurde voordat dringende zaken geregeld waren.

Dankzij een tip van zorgverzekeraar kwam ik met Chantal in contact, zij heeft ervoor gezorgd dat zaken echt geregeld werden. Zo was verbouwing nog steeds niet helemaal af, het ging om verschillende zaken die niet goed of niet compleet voltooid waren. Dat frustreerde ons enorm. Chantal heeft zich er hard voor gemaakt dat alles op orde kwam.

Chantal heeft heel veel uitzoekwerk voor ons gedaan en was onze belangenbehartiger naar gemeente en zorgverzekeraar toe. Zo zocht ze voor ons uit wat de financieringsmogelijkheden waren voor een vervolgtraject voor Sylvans revalidatie. Ze heeft twee parkeervergunningen voor Sylvan geregeld, een voor zijn eigen aangepaste auto, maar ook een voor de bestuurder met wie hij meerijdt.

Chantal kent de wet-en regelgeving, ze weet bij welk ‘loket’ ze moet zijn en als het nodig is zet ze druk op de ketel. Op die manier heeft ze ons heel veel uit handen genomen. Had ik eerder van het bestaan van een mantelzorgmakelaar geweten, dan had ik veel eerder contact met Chantal opgenomen.”

S. Canrinus

Deel deze pagina...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Bel me op 0515 - 700 267 of vul het formulier in en laat mij contact met jou opnemen.

Mantelzorgzaken is aangesloten bij:

Beroepsverening van Mantelzorgmakelaars

Beroepsvereniging van Cliëntondersteuners voor Mensen met een Beperking

Contactformulier